Intet sted er for liten for “stedr”!

Dette innlegget er opprinnelig skrevet for bloggen til det europeiske prosjektet TAG CLOUD.

Rødøya - opening day

Rødøya er en liten perle på Helgelandskysten like ved polarsirkelen. Den lille øya med 200 innbyggere mottar 25 000 besøkende hvert år, hovedsakelig i sommerhalvåret. Øya har vært kirkesenter og handelsplass i flere hundre år. Prosjektet “Opp i dagen” har samlet eksperter med ulik fagkunnskap, for eksempel historie, arkeologi og geologi, for å dokumentere øyas kulturarv. Resultatet er en bok og et sett med informasjonsskilt. Digitale fortellinger er nå tilgjengelige i “stedr“. Alt ble lansert den siste helgen i mai.

Rødøya stedr mapHovedideen i “stedr” er åpenhet. Den mobile app støtter brukermedvirkning: Alle kan opprette nye steder og skape fortellinger knyttet til disse stedene. Det er ikke nødvendig å være Spanias største kulturattraksjon eller Norges tredje største by. Kulturminner er like viktige på Rødøya som i Trondheim. Vi vet at innbyggere på små steder er ivrige etter å gjøre sin kulturarv kjent og vi ønsker å støtte dem med digitale løsninger.

Om det europeiske prosjektet TAG CLOUD

Les mer om TAG CLOUD i vår forrige innlegg.