OD-dagen med TAG CLOUD

Dette innlegget er opprinnelig skrevet for bloggen til det europeiske prosjektet TAG CLOUD.

Lars ved Trondheim TorgOperasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. På OD-dagen jobber elever én dag til inntekt for et utviklingsprosjekt i lav- eller mellom- inntektsland. Årets mål er å gi jenter i Etiopia og Malawi økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv. Bl.a. vil inntektene blir brukt for å støtte utdanning til jentene.

I år ga SIT oppdrag til to elever. Lars (14) og Jakob (16) hjalp oss til å formidle arbeidet fra vårt EU prosjekt TAG CLOUD og å fullføre en markedsundersøkelse om digitale og kulturelle vaner. Det er en vinn-vinn situasjon for begge parter. SIT får mulighet til å støtte en viktig solidaritetsaksjon og OD hjelper oss til å gjennomføre vårt arbeid.

Jakob ved HornemansgårdenLars og Jakob holdt en stand ved et kjøpesenter i Trondheim. De besøkte også Café Hornemansgården som er et treffsted for pensjonistene i byen. Begge gutter ble svært glade etter dagen. De oppnådde målet for oppdraget og traff mange hyggelige og nysgjerrige mennesker. De kom også med noen forslag til neste aksjon. I tillegg fikk de skryt av de ansvarlige ved infosenteret og av noen butikkeiere: ”Veldig hyggelige og høflige ungdommer” var et av omdømmene!

Om det europeiske prosjektet TAG CLOUD

Les mer om TAG CLOUD i vår forrige innlegg.